На остров Ман, който е британското владение, осъдиха българин на 8 седмици затвор, за нарушаване на 14-дневната карантина, която е в сила за всички пристигащи там от страната ни. 

В различните съставни части на Великобритания и британските владения действат различни нормативни актове, относно условията за карантина и санкциите при неспазването им. За о-в Ман се предвижда лишаване от свобода. 

Иван Димитров вече излежава присъдата си, която съдия Джейн Хюз е наложила след съдебно заседание.

Сънародникът ни работи като доставчик на храна в град Дъглас, който е административен център на остров Ман.

На 3 септември той се връща от България и каца на  летище Роналдсуей, но вместо да спази 14 дневната карантина, още на 6 септември, вечерта отива на работа.

Към този момент няма яснота как е установено, нарушението, но 50-годишният мъж  е изправен пред съда, където признава, че е нарушил правилата. 

В хода на делото става ясно, че собственикът на ресторанта първоначално е отказал да даде показания пред полицията, но впоследствие е съдействал на органите на реда, за да бъдат проследени всички, с които е имал контакт сънародника ни, докато е доставял храна и да бъдат поставени под карантина.

Oт днес във Великобритания са в сила отново ограничения за събиране на повече от шестима души на публично място, а през последните няколко дни има осезаем ръст на новите случаи с коронавирус, които не падат под 3000 на ден.