Броят на пострадалите след срутването на тавана на театър в британската столица Лондон по време на представление достигна 88 души, след като първоначално се съобщаваше за над 70.

Части от тавана на театър „Аполо” се срутиха по време на представлението „Мистериозният инцидент с кучето през нощта" в четвъртък вечер, около 40 минути след началото му. Зрителите в залата чули пукот от тавана, след което върху тях полетели парчета от него.

Залата потънала в мрак и се вдигнали облаци прах, след което зрителите се насочили към изходите. Хората по балконите и под тях изобщо не били засегнати при инцидента.

Линейки на Спешна помощ са пристигнали веднага на мястото. Всички зрители са били извозени извън сградата, която е била пълна почти до максималния си капацитет от 775 души.

Според лондонския спешен център седем души са получили тежки наранявания. В залата е имало заклещени хора, но всички вече са евакуирани.

„Със съпруга ми бяхме на петия ред на балкона и видяхме как хората от предните редове започват бързо да се изнасят, даже си помислих, че това е част от представлението. След което чухме силен тътен, някой започна да вика и тогава видяхме как част от тавана пада. Всичко потъна в прах. Всъщност нямаше кой знае каква паника, хората успяха да излязат бързо, спасителната операция беше организирана много спешно и полицията се появи в рамките на няколко минути", разказа свидетелката Хана Джордж.

Инцидентът стана броени часове, след като в британската столица се изля проливен дъжд с гръмотевици. Все още обаче не е ясно дали бурята има някаква връзка със случилото се.

„За момента се знае, че част от зидарията на тавана е паднала. Искам да подчертая, че в момента няма никакви доказателства, че това е криминален акт, но разследването продължава”, обясни полицаят Пол Рикет.

Премиерът Дейвид Камерън благодари чрез Туитър на спасителните екипи и пожарникарите за бързата им работа по извеждането на хората от сградата.

Театърът се намира в близост до известният площад „Пикадили” в популярния за туристи квартал „Сохо”. Традиционно около коледните празници театрите в Лондон са препълнени.