Световен фурор след премиерата на новия епизод от сагата "Междузвездни войни". Почитатели и критици обсипват "Силата се пробужда" с отлични оценки.

Премиерата на "Епизод 7: Силата се пробужда" се състоя едновременно в три киносалона в Лос Анджелис. На първите прожекции присъстваха над 5000 души. И млади, и стари бяха еднакво доволни от продукцията.

„Видът и усещането от филма са като за старата трилогия. Почувствах се сякаш съм у дома си - на топло и уютно местенце. Джей Джей Ейбрамс и екипът му са свършили страхотна работа”, каза Майк Сена.

"Беше много емоционален и много луд филм. Беше перфектен и страхотен. Харесаха ми актьорите, хареса ми как е заснет филмът. Звукът също беше страхотен", коментира Коул Дики.

Галацеремонията беше в кино "Долби", където се раздават и наградите "Оскар". Там пристигнаха всички звезди, участвали във филма. Неподражаемият Марк Хамил отправи уместно предупреждение към феновете:

„Вече се е превърнало в мантра и ще я повторя още веднъж. Това е просто един филм, ако си мислите, че ще седнете да гледате филма и така ще се върнете в детството си - вие се настройвате за голямо разочарование”.

Харисън Форд призова хората, гледали филма, да не разкриват сюжета.

„Искам хората да останат доволни от парите, които ще похарчат за билети. Искам да си платят няколкото долара, да седнат в креслото и никой да не им издава какво ще се случи във филма. Така е най-справедливо”.

Преди прожекцията бащата на Междузвездни войни - Джордж Лукас, каза, че никога не си е представял сагата да се превърне в успех от толкова голям мащаб.