22 убити жени, чиито имена остават загадка – Интерпол започва мащабна операция за идентифицирането на жертвите. Телата им са открити в Нидерландия, Белгия и Германия между 1976 и 2019 г. Операцията е озаглавена "Познай ме".

Полицията в трите европейски държави моли за помощ за намиране на самоличността на 22-те убити жени. За първи път Интерпол пуска подобен списък за идентифициране на тела, пише Би Би Си.

Т.нар. black notes обикновено се разпространяват само вътрешно в мрежата на Интерпол от полицейските сили по света.

Един от случаите е на неразкритото убийство на жена в Амстердам, намерена в кош за боклук в река през 1999 г. Тя е била простреляна в главата и гърдите.

Полицаят Карина ван Льовен се опитва да разреши загадката от 2005 г. насам. След като изчерпват всички усилия, тя и неин колега се свързват с полицията в съседна Германия и Белгия и научават за още много възможни случаи на убийства с неидентифицирани жени жертви.

Трите държави съставят списък с 22 случая – седем от тях са в Белгия, шест в Германия, а девет в Нидерландия.

Повечето от жертвите са били на възраст между 15 и 30 години. Без да знае имената им или кой ги е убил, полицията твърди, че е трудно да се установят точните обстоятелства на смъртта им.

Пълният списък, който е достъпен на уебсайта на Интерпол, включва подробности за жените, снимки на възможни идентификационни елементи като дрехи, бижута и татуировки, а в някои случаи - реконструкции на лица и информация за случаите.