2016-а ще е годината на Леонардо ди Каприо, в която той ще обере всички призове за най-добър актьор. Това прогнозира актрисата Кейт Уинслет на раздаването на наградите на Дружеството на лондонските кинокритици.

„Смятам, че именно така ще стане. Не мога да обясня защо. Просто го чувствам...Нещо буквално се носи във въздуха и най-вероятно именно това ще е годината на Леонардо ди Каприо”, каза Кейт Уинслет.

Тя си партнираше с Ди Каприо в емблематичния филм "Титаник" от 90-те години. Тогава и двамата се разминаха с наградата "Оскар", макар че филмът им беше определен като най-добър. По-късно през 2008 година двамата отново бяха заедно на екран в драмата "Пътят на промените".

През 2009 г. Уинслет все пак получи отличието на Американската филмова академия. Леонардо ди Каприо години наред се разминава със статуетката, но по всичко личи, че тази година ще я грабне за участието си във филма "Завръщането".

Пореден сигнал за това е призът за най-добър актьор на годишните награди „Изборът на критиците”, който се проведе снощи в Съединените щати.