Годината на Змията, която съгласно китайския лунен календар започва на 10 февруари ще е година под знака на несигурността и безредиците, като ще донесе войни и възможното разпадане на Еврозоната, твърдят астролозите от Поднебесната империя. Но южнокорейският изпълнител Сай ще запази световната си слава.

Годината на Змията, която започва на 10 февруари, се свързва с водата: тя традиционно носи със себе си катастрофи, предупреждават източните астролози, които са на голяма почит в цяла Азия.

Предишните години на Змията се свързват с терористичните нападения в САЩ от 11 септември 2001, кървавото смазване на протестите на китайския площад „Тянънмън” през 1989 г. или японската бомбардировка на Пърл Хърбър от 1941 г.

АФП цитира мнението на китайския астролог Тан Коон Юнг според когото, предстои „година на катастрофи”.

„Европейският съюз рискува да се разпадне, еврото ще среща трудности”, допълва 59-годишния оракул от кабинета по „геомантика” Way OnNet Group. Това според обаче ще са най-малките проблеми защото водата символизира страха. Тя се намира точно над огъня, който представлява радостта и оптимизма. Противодействието между двете сили ще получи израз през май, обясняват още китайските астролози.

Според хонконгския оракул Чоу Хон-минг Китай и Япония ще се изправят един срещу друг в кратък конфликт – „подобно на две змии, изправени една срещу друга”.

Не всичко е толкова мрачно, успокояват астролозите – изпълнителят на планетарния хит „Gangnam Style”, южнокорееца Сай, ще продължи да радва почитателите си по света с нови песни през цялата 2013 г.

Достатъчно да ти настръхнат косите.