ГКПП „Капъкуле” е блокиран от дълга опашка от тирове, съобщи БТА. Тя е на турска територия и по информация на турски източници е 16 км  по протежение на пътя от Одрин до Капъкуле.

По информация на турската регионална Дирекция за митници и търговия причината за задръстването е преустановена продажбата на дизелово гориво. В граничната зона дизелът се продава по-евтино и шофьорите на тироове пълнят резервоарите си там.

Но поради натовареността в края на седмицата всички запаси от дизелово гориво са се изчерпали. В очакване да пристигнат нови цистерни с дизелово гориво движението на тировете буквално е спряло, твърдят турските източници.
Освен това митниците на ГКПП „Капитан Андреево” и „Лесово” през уикенда работили с по-малко персонал заради почивните дни и това също забавяло обработването на тировете. При Лесово опашката достигала 7 км.

Турски шофьори се оплакват, че дългите опашки, на които били принудени да чакат понякога повече от едно денонощие, са се превърнали в ежедневие и призоваха турските власти да вземат мерки.