Нападателят, който стреля вчера в училище във френския град Грас, целяла отмъщение към съученици.

16-годишният Килиан признава по време на разпитите, че нападението му е било насочено срещу съученици, с които той отдавна е в конфликт. Този следобед беше задържан и най-добрият му приятел, който е вероятен съучастник.

Стрелъцът често е ставал обект на подигравки. Профилът му във „Фейсбук” свидетелства за провокативни закани между него и други младежи от гимназията.

Килиан е почитател на видеа с масови убийства и често публикува мрачни снимки, на които самият той позира с оръжие. Без проблеми се е снабдил с впечатляващ арсенал. Баща му, който в момента е общински съветник, е бивш военен.

Снимка: bTV

В нападението бяха ранени директорът на училището и няколко младежи. Килиан е лабилен психически и не е понесъл нападките от съученици. Директорът на училището е в стабилно състояние, а ранените ученици ще бъдат изписани още днес.

Междувременно полицията в Париж потвърди, че избухналият вчера пощенски пакет в седалището на МВФ е изпратен от Гърция, точно както и пакетът с взривно устройство, получен в германското министерство на финансите.

Снимка: bTV

Френската полиция коментира, че това е поредна атака на крайно леви гръцки групировки срещу МВФ.