Двегодишно куче от породата стафордширски бултериер, получава около 1500 убождания и забити игли в главата си от бодливо свинче. Някои от тях попадат дори в окото му.

„Сега той е готов да намери нов дом и да споделя веселия си и любящ характер с ново семейство. Той се разбира добре с деца и други кучета, въпреки че трябва да се храни отделно. Неговата махаща опашка и привързан характер го правят прекрасно допълнение към всяко семейство“, пишат от канадската организация за спасяване на животни Paws Up Program (PUP) на страницата си във Фейсбук след възстановяването на кучето.

Но това, през което кучето по-рано преминава, е сърцераздирателно.

Той очевидно е бил изоставен в края на юли и последно е живял като бездомно куче в местност близо до канадския град Едмънтън.

 

Гладът или желанието му да играе го провокират да се спусне към бодливо прасе. Той го проследява до пещера и там се опитва да го атакува. Но бодливото животно нито иска да играе, нито да бъде изядено и отвръща на атаката, причинявайки огромна болка на младото куче.

Горкият Бруно по-късно е намерен от местни жители с игли по цялата глава, муцуна, уста и дори в очите. Хората реагирали незабавно и се свързват с организацията за спасяване на животни.

Там отстраняват от лицето му около 1500 шипа, включително седем, които били здраво заседнали в лявото му око. За съжаление операцията не успява да спаси зрителния му орган.

Но Брут се възстановява добре и сега се надява да бъде приет в ново семейство.