Поне 15 души, живеещи в старчески дом в Тексас, са били спасени от бреговата охрана след публикация в социалните мрежи, пишат международните новинарски сайтове.

На снимката, която се появи в „Туитър” вчера, се виждат възрастни мъже и жени, някои от тях в инвалидни колички, потънали до кръста в кална вода, след като ураганът „Харви” удари Съединените щати и причини огромни наводнения.

„Старчески дом „Ла вита бела” в Дикинсън, Тексас, е почти под вода”, пише в публикацията.

Снимката беше споделена хиляди пъти в социалната мрежа и така стигнала до бреговата охрана, която организирала спасителна акция за възрастните хора.

Снимка: Тимъти Макинтош

Много хора онлайн се усъмниха, че фотографията е фалшива, но благодарение на действията на главния координатор на спасителните акции в Дикинсън Дейвид Попов, спасяването на възрастните хора било преместено на първо място по приоритет.

Междувременно от бреговата охрана призова потребителите на социалните мрежи вместо да пишат онлайн, да се обаждат на телефоните за спешни случаи.

Този призив ядоса много потребители, тъй като спешните телефони са заети почти през цялото време и е почти невъзможно да се свържат.