13-годишно момче беше убито при нападение със самурайски меч в столицата на Великобритания. Пострадали са още четирима души, сред тях и двама полицаи. Нападателят излязъл от метростанция в североизточните части на Лондон, а по-късно е бил арестуван. 

Очевидци разказаха, че са видели заподозрения да тича през района с меч малко преди да бъде заловен от полицията. Властите съобщиха, че инцидентът не е свързан с тероризъм.

„Той имаше голям самурайски меч. Беше огромен меч. Видях всичко от прозореца на спалнята си. Мъжът отиде на алеята, която е няколко къщи по-надолу. Аз изтичах навън и тогава полицията го залови, използвайки електрошок“, разказва Крис Бейтс, очевидец на случката.

Арестуваният е на 36 години, съобщава Ройтерс, като се позовава на полицията. Оттам обясняват, че заподозреният е нападнал граждани и двама полицейски служители.

Преди да бъде прибран от органите на реда, той е бил видян да се катери по покрива на гараж. След това скочил в нечия градина.

„Заключете си вратите“, започнал да вика случайният минувач, който успял също така да снима развилнелият се мъж.

Според силите на реда не става дума за тероризъм и не се търсят други заподозрени. Изяснява се какво е психичното състояние на мъжа с меча.

„Ужасно е. Хората ходят на работа, а децата им – на училище. Това е последното нещо, което някои би искал да види – тичащ човек из района със самурайски меч в ръка“, казва още Крис Бейтс.