12-ти човек беше изваден от пещерния комплекс в Тайланд, където повече от две седмици бяха блокирани футболистите от детски футболен отбор и треньорът им, предаде „Ройтерс”.

Днес е третият ден от спасителната операция в наводнените галерии. През предните два дни бяха извадени 8 деца, като днес се очаква да бъдат спасени останалите 4 и треньорът.

Според властите финалният етап от операцията е най-сложен заради по-големия брой хора, които се очаква да бъдат извадени. Въпреки това, международният спасителен екип трупа и опит и днес първите две деца бяха изведени през 4-те километра наводнени канали за два часа по-малко.

Спасените до момента са в добро здраве, като първите четирима от тях вече могат спокойно да стоят на краката си в болницата.

Всички ще останат под карантина заради опасност от инфекции, като така няма да могат да видят на живо финала на световното по футбол – жест, който им беше обещан още преди началото на спасителната операция.

На място дойде и милиардерът Илон Мъск, който заедно с екипа си построи за рекордно време мини подводница, която може да извежда по едно дете през пещерите при нужда. На този етап, обаче, не се налага използването й.