10 дни след изборите в Съединените щати, стават ясни резултатите в последните три щата. Джо Байдън побеждава Доналд Тръмп в Аризона и Джорджия. Северна Каролина остава зад настоящия президент.

Така Байдън получава 306 електорални гласа, а Тръмп - 232. Байдън вече обмисля назначенията, които ще направи като президент.

Снимка: Getty Images
Засега е ясно кой ще оглави кабинета на Джо Байдън в Белия дом. Това е Рон Клайн, който беше съветник на Байдън в мандата му на вицепрезидент. През уикенда избраният за президент ще обмисли внимателно останалите си назначения.

Бившият президент Барак Обама коментира твърденията на Доналд Тръмп за изборна измама за предаването 60 минути по телевизия Си Би Ес.

Неверните твърдения за широкоразпространена изборна измама „изглежда са подбудени отчасти затова, че президентът Тръмп не обича да губи и никога не признава загубата. По-притеснен съм от факта, че други републиканци, които очевидно са по-запознати, се доверяват на Тръмп, угаждат му", смята Обама.

След дълго мълчание, Китай поздрави Байдън за резултата на вота и съобщи, че уважава избора на американския народ. Русия все още не е честитила на избрания за президент на Съединените щати. Преди 4 години Кремъл беше сред първите, поздравили Доналд Тръмп.