Службата за национална сигурност на Армения (СНС) даде ултиматум на въоръжените представители на радикалната опозиция да напуснат полицейския участък в столицата Ереван, който държат от 10 дни, и да се предадат, предаде ТАСС.

"В противен случай отговорността за възможните тежки последици ще легне изцяло върху членовете на въоръжената група", са казва в ултиматума.

"Във връзка с рязкото изостряне на обстановката СНС е принудена да използва съразмерни мерки, определени от закона, с цел пресичане на престъпната дейност на въоръжената група", са казва в документа. Добавя се още, че за тази цел ще се използва оръжие "съобразно създалата се обстановка и с оглед на извършваните от нападателите противоправни действия", както и с оглед на личността на всеки от тях.

Тази вечер въоръжената група освободи един от медиците, които бе взела за заложници по-рано през деня. Медицинският екип бе отишъл за оказване на медицинска помощ на ранените членове на групировката, но нападателите задържаха онези, които бяха отишли да им помогнат.

Като условие за освобождаването им те поискаха при тях да дойде министърът на здравеопазването Армен Мурадян заедно с хирургически екип, който да извърши операция на място.

Министърът тръгна към завладяното от нападателите подразделение, но правоохранителните органи не му разрешиха да мине през загражденията, опасявайки се, че и той може да бъде взет за заложник.

При превземането на обекта в ръцете на нападателите попаднаха няколко униформени, сред които – и такива на високи постове. Те в крайна сметка бяха освободени.

В района на полицейското управление опозицията организира няколко митинга в подкрепа на радикалите.