Заместник-шериф от централната част на Флорида е убит, а други двама са ранени, след като попаднали в засада при отзоваване на сигнал на 2 август, предаде Си Ен Ен.

Стрелбата е станала в къща близо до град Орландо около 20 ч. местно време.

„Озовахме се по сигнал за безредици в една къща. След това, докато бяхме на мястото, някой каза на заместник-шерифите, че трябва да отидат в друга къща, че всъщност проблемът е там“, каза областният шериф Пейтън Гринел на пресконференция.

Пристигналите в другата къща полицаи открили, че задната врата е разбита.

„Посрещнаха ги с много стрелба“, каза Гринел.

Първият полицай, който влязъл в къщата, бил ранен и попаднал в засада, докато другият успял да излезе.

„Други служители на реда се отзоваха и когато отидоха да спасят хванатия в капан полицай, отново бяха посрещнати от стрелба и още един служител на реда беше ранен“, обясни шерифът.

 

Така двама от отзовалите се полицаи са с тежки огнестрелни наранявания, а заместник-шерифът, който бил хванат в засада в къщата, загинал от престрелките.

Убитият заместник-шериф е идентифициран като 28-годишния Брадли Майкъл Линк.

„Заместник Линк дори не трябваше да бъде там. Той дори не беше част от пътния патрул. Чул е повикването и е отишъл там, за да помогне“, казва от полицията.

Към вечерта на 5 август двамата полицаи все още бяха в болница и се възстановяваха от операция. Състоянието им остава стабилно.

И тримата заподозрени в стрелбата са убити. Не е установена официална причина за смъртта, но от полицията заявиха, че огнестрелните им рани изглежда са самонанесени.

От полицията описват къщата, където се случва засадата, като „бункер“. Там е имало складирани огнестрелни оръжия, боеприпаси, консерви и нетрайни хранителни продукти.

Имало е и „много литература, която подсказва, че те са много антиправителствено настроени хора“, заявиха още от полицията.

Инцидентът все още се разследва.