Футболистите на "Арсенал" са големи купонджии, става ясно от обширен материал на британския таблоид "Сън". Изданието разкрива, че звездите на тима са си спретнали пищно парти преди старта на сезона във Висшата лига, а камерите са уловили как играчите на Унай Емери се забавляват с райски газ и много, много алкохол. 

В епицентъра на купона са Александър Лаказет, Месут Йозил, Матео Гендузи и Пиер-Емерик Обамеянг, а вдишването на азотен оксид от балони изглежда е техният начин да разпуснат.

Действието се развива през август, а забавата е започнала около 23 ч. с водка и шампанско. На купона в лондонски клуб са били поканени и момичета, а сметката на футболистите е била между 25 000 и 30 000 паунда.

Част от групата напуска заведението около 4 часа сутринта в компанията на дами. Всички, освен футболистите, е трябвало да предадат своите телефони, за да не бъдат записани играчите.

Видеото, до което се е добрал таблоидът, е от охранителна камера в самото заведение.

Ръководството на "Арсенал" ще разговаря с футболистите след разкритията на "Сън". Очаква се те бъдат наказани и от мениджъра на "артилеристите" Унай Емери.