Световните шампионки по художествена гимнастика от Измир 2014 - Ренета Камберова, Михаела Маевска и Цветелина Найденова вече са професионални треньори. Гимнастичките, които през 2016 г. спечелиха бронз от олимпийските игри в Рио де Жанейро, получиха дипломите си от Националната спортна академия "Васил Левски". Дори на студентската скамейка трите грации не са преставали да са отбор.

"Като всяко нещо беше доста трудно. Трябваше да отделим доста време, за да посетим университета, но в крайна сметка резултатът е на лице. Като всяко нещо, когато го гониш докрай, то се получава", каза Ренета Камберова.

"Във всичко гледаме да си помагаме, питаме се една - друга, гледаме кой какво е писал, подсказваме си. Ние сме ки отбор и такъв ще си останем!", добави Цветелина Найденова.

Всяка една от тях занапред ще остане в сферата на спорта. Цветелина Найденова и Михаела Маевска вече практикуват новата си професия като наставнички съответно на ансамбъл девойки и ансамбъл жени. Ренета Камберова пък е отговорник за спорта в родния си град Пазарджик.

"Много си харесвам работата. Тя е много по-различна от това, което съм правила, но всички качества, които съм придобила от кариерата си, сега много ми помагат", казва Ренета.

"Различно е от другата страна. Най-трудно ми е да се уча на търпение. Искам всичко да се получава веднага. Това няма как да стане. Те са малки деца, които са с най-трудния уред лента и всичко трябва да им се обяснява по-спокойно, по-бавно, да им се показва. Аз трябва да се науча на малко повече търпение. Много ми харесва, мисля, че се получават нещата. Да гледаш как състезателят пред теб расте и с всеки изминал ден напредва е страхотно удоволствие.", разказва Цветелина.