Петкратната Световна шампионка Станка Златева говори специално за bTV и предаването RING 24. Тя заяви, че съжалява заради всички контузии и пропускането на предстоящата Олимпиада в Рио де Женейро.

„ От доста време го обислям. Виждам, че нещата не се получават и няма как да продължа и накрая взех това решение. Контузиите са много и няма достатъчно време да се подготвиш за първенствата, от които трябва да се взима квота. Ще е безумно от моя страна да участвам без да съм подготвена.” - заяви Златева.

„Хората винаги очакваха аз да съм първа , не се получи. Очакваха сега да бъда и на друга Олимпиада, пак не се получи... Тъжно ми е, че не можах да стигна до края, но си давам сметка, че нищо не е вечно и живота предлага и други пътища.” - допълни тя.

Двукратната олимпийска вицешампионка обяви, че от българската федерация по борба са й предложили да поеме националния отбор за кадетки: „Федерацията ми предложи да заема поста треньор на кадетките ни. Аз нямам опит, ще тръгна и ще видя дали съм подходяща за тази работа.”