Финалът на бухалки на Световната купа по художествена гимнастика донесе още два медала за България! Боряна Калейн спечели златното отличие, а Катрин Тасева е трета!

Двете гимнастички се представиха на високо ниво и успяха да се преборят със силната конкуренция.

У нас Калейн заслужи за своето любимо съчетание, с което преди няколко седмици триумфира и на Гран при на Москва, 26,100 точки!

След нея се нареди младата италианка София Рафаели, която впечатли и получи 24,950 точки.

Трета е Катрин Тасева, която не допусна сериозни грешки и успя да събере 24,500 точки. По този начин тя остави зад себе си победителката в многобоя на Световната купа в София и европейска шампионка от Киев 2020 - Линой Ашрам от Израел (23,600 точки).

За Калейн това е четвърти медал. Тя стана шампионка и на обръч по-рано днес (28 март), а на топка се класира на трето място. В многобоя Боряна остана втора.

Тасева завърши участието си на турнира, докато на Калейн ѝ предстои финал и на лента.

Снимка: Ладислав Цветков

Ансамбълът на България вече спечели две златни отличия - в многобоя и за съчетанието с 5 топки. До края на деня на момичетата на Весела Димитрова им предстои да изиграят и съчетанието си с обръчи и бухалки.

Не пропускайте Световната купа по художествена гимнастика пряко по bTV, RING, VOYO.BG, като и на нашия сайт btvnovinite.bg.