Живко Миланов и отборът, за който играе - АПОЕЛ Никозия, се класираха за груповата фаза на Шампионската лига. Кипърският отбор елиминира "Славия" Прага след 0:0 в реванша в чешката столица. АПОЕЛ бе спечелил първата среща с 2:0 и ще играе за 4-ти път в основната схема на най-престижния клубен турнир в Европа.

Видео:

"Славия" започна много амбицирано реванша и още в началните минути създаде суматоха в наказателното поле на гостите. Домакините биха 3 последователни корнера и създадоха сериозна опасност при удар с глава на Михал Фридрих. Вратарят Бой Уотърман обаче спаси.

"Славия" продължи да играе по-нападателно, но сякаш липсваше ясна идея как да се преодолее дефанзивно подредения отбор на АПОЕЛ.

В края на първото полувреме Дани пропусна изключително чисто положение за чешкия тим, пращайки топката над гредата от 5 метра разтояние. Почти идентична ситуация се повтори в началото на втората част, когато португалският полузащитник пропусна от още по-малка дистанция.

"Славия" така и не успя да наложи траен натиск върху противника си и се стараеше да го затрудни предимно чрез центрирания, а защитата на АПОЕЛ бе подготвена за това.

До края кипърският тим не се огъна и ще играе за 4-ти път в групите на Шампионската лига.