Живко Миланов се отказва от националния отбор. Защитникът на кипърския АПОЕЛ Никозия оповести решението си чрез своя профил във "Фейсбук".

"Истина е, че се отказвам от националния, но не е вярно, че съм в конфликт с Петър Хубчев. Аз не съм такъв човек, че да обявя отказването си чрез „Фейсбук”, „Инстаграм” или на пресконференция - написа Миланов. - Аз взех това решение много отдавна, още преди мача с Франция исках среща с господин Хубчев. Седнахме след двата мача с Франция и Швеция, разговаряхме на четири очи и се разбрахме."

"Тези години, които навършвам - тази година навършвам 33 години, мисля, че за мен е достатъчно. Нека има път и за младите момчета. Трудно е. Винаги когато съм бил повикван в националния отбор, съм играл със сърце и голямо желание, но просто идва един момент, в който и годинките идват в повече. Ще ми идва вече доста трудно, затова го взех това решение. Мисля, че е правилно. Нека говорим за подмладяване и да го направят."

"На този етап не искам да коментирам темата с "Лудогорец". Аз съм футболист на АПОЕЛ. Имам още две години и половина договор. На този етап няма как да играя за друг отбор в България."