Звездата на френския шампион "Пари Сен Жермен" Неймар си навлече нови неприятности, след като бе обвинен в изнасилване. Вчера бразилският футболист публикува видео, в което се обяви за жертвата и показа личните си чатове с момичето.

Заради изнесената информация, съдържаща интимни снимки на въпросната дама, срещу него обаче вече се води второ разследване. Отделът за борба с киберпрестъпността в Бразилия се е заел със случая.

В родината на футболиста за престъпление се счита предложение, продажба, разпространение и публикуване на изображения и/или видео с всякакво сексуално съдържание без съгласието на жертвата. Подобно провинение се наказва със затвор от една до пет години.

Момичето, чието име не се разкрива, внесло жалбата си в петък (31 май) в Сао Пауло, тъй като се страхувало да се обърне към полицията в чужда държава. Според предполагаемата жертва случката се е разиграла на 15 май в Париж.

"Ще покажа всички наши чатове, които са лични, но това е нужно, за да е ясно, че всичко е лъжа и няма нищо вярно в обвиненията", казва Неймар във видеото.

"Това, което се случи през този ден, беше връзка между мъж и жена в рамките на четири стени, нещо, което се случва във всички двойки. На следващия ден нищо не се случи, продължихме да си чатим", продължава футболистът.

"Аз съм обвинен в изнасилване. Това е тежка дума, много силно обвинение, което ме изненада. Много е лошо и много тъжно да чуя това, защото който ме познава, знае какъв е моят характер и моята почтеност. Знае, че никога няма да направя такова нещо"

"Това беше капан, в който аз паднах, но нека това да бъде урок от сега нататък. Има хора, които искат да се възползват, да изнудят други хора, това е наистина тъжно и болезнено", завършва играчът на "Пари Сен Жермен".