Още една среща от Първа лига бе отложена заради коронавирус. След положителни проби на 11 играчи на "Левски" бе решено двубоят срещу "Локомотив" Пловдив, който по програма е утре, да бъде пренасрочен.

"На база представени индивидуални PCR тестове на състезатели и треньори от "ПФК Левски", Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за COVID-19 са 11 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на "ПФК Левски", срещата от 12-ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на "ПФК Левски" – "ПФК Локомотив 1926" Пловдив, насрочена за 07.11/събота/2020 г от 17.30 часа се отлага", съобщиха от СТК към БФС.

Снимка: Lap.bg

Вчера (5 ноември) "сините" съобщиха за нови 7 положителни теста. Преди дни пък стана ясно, че четирима други са заразени с COVID-19.

Според разпоредбите на Министерство на здравеопазването и футболната централа, при 10 заразени в един от тимовете, мачът се пренасрочва.

Такава беше съдбата на срещите "Царско село" - "Берое" (12 заразени при "царете"), "Арда" - "Лудогорец" (16 заразени в тима от Кърджали), както и за двете срещи на "Славия" (11 заразени) срещу "Ботев" Пловдив и "Ботев" Враца.

Мъжкият тим на "Левски" преустанови временно тренировъчния процес. Най-вероятно големият брой на заразени в клуба ще осуети и планираното представяне на новия треньор - Славиша Стоянович. Словенецът със сръбски паспорт трябваше да започне да води тренировки от началото на следващата седмица, по думите на мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков. 

Снимка: Lap.bg

За него това ще бъде втори период начело на "сините". През 2018 г. с тима той постигна 12 победи, 2 равенства и 5 загуби. След това работи като национален селекционер на Латвия. На 20 януари 2020 г. от федерацията на страната обявиха раздялата.