Григор Димитров приключи с ангажиментите си на тенис корта през сезон 2021 и може да се отдаде на... треньорска дейност. Българинът, който през кампанията записа 24 победи и 18 загуби, се включи в предизвикателството на Асоциацията на тенисистите (ATP) и даде няколко безплатни урока на всички, които са тръгнали по неговия път. 

"Да играеш бекхенд с една ръка ти дава голямо предимство, особено когато си по-назад в корта. Трябва да отиграваш топката с голяма дълбочина", разкрива Димитров.

Той показва и най-любимото си упражнение по време на тренировки. Комбинацията от 6 удара съдържа бекхенд, форхенд, удар с придвиждане напред, две волета и удар над главата. "То покрива всичко, което правиш на корта", заяви Григор.

Снимка: Reuters

Българинът, който се изкачи до 28-ма позиция в световната ранглиста след турнира в Париж, показа още начини за подобряване на бекхенд с една ръка.

"ОК е да пропуснеш. Всеки пропуска, хора. Ок е", влиза в треньорската си роля Димитров.

След турнира в Париж българинът ще се отдаде на почивка и на подготовка за новия сезон. Традиционно най-важният турнир в началото на всеки сезон е Откритото първенство на Австралия.