Боксовото събитие на годната - реваншът между шампиона в тежка категория Анди Руис и претендента за четири от петте световни титли - Антъни Джошуа, наближава. Мачът на 7 декември в Саудитска Арабия е предшестван от множество събития, а двете боксови звезди почти всеки ден се срещат пред медиите.

Самият Руис вече може да се похвали, че е една идея по-близък със семейството на британския си съперник. Той беше представен не на кого да е, а на една от най-важните жени в живота на Джошуа - неговата майка Йета. 

Пременен с традиционна за арабския свят бяла дреха, американецът от мексикански произход се ръкува с дамата, която от своя страна беше избрала пищна рокля и тюрбан, с които загатваше за нигерийската си кръв.

Шампионът беше придружаван от своята съпруга Джули, която също беше заложила на дълга рокля, украсена с типичните за местната култура бродерии. 

Снимка: boxingscene.com

Джошуа от своя страна предпочете удобството и се появи в изискания хотел по... анцуг. Той веднага се приближи до майка си и я целуна по челото. Компания пък му правеше неговият промоутър Еди Хърн. 

Мачът между британеца и Руис се очаква с голямо вълнение. Феновете са нетърпеливи да видят и какво показва официалното претегляне преди срещата, тъй като и двамата боксьори изглеждат доста отслабнали.