Започва първият турнир от Големия шлем в голфа Мастърс. Завръщането на Тайгър Уудс ще бъде само един от поводите да не пропускате голф турнира Мастърс тази година. 4-кратния шампион в Мастърса потвърди едва в петък участието си в надпреварата, след като в последното издание не се включи поради контузия.

Точно преди 20 години той участва за първи път на игрището в Огъста като аматьор. 39-годишния Тайгър Уудс не е участвал в турнири от месец февруари и със сигурност не е в най-добрата си форма, но въпреки това пожела да участва в Мастърса.

Букмейкърите дават предимство за спечелване на титлата от водача в световната ранглиста Рори Макилрой, но повечето наблюдатели очакват друг шампион тази година. Северноирландецът сподели, че все някога ще облече зеленото сако на победителя и се надява това да стане точно сега. Сред останалите фаворити са Джордан Спийт, Буба Уотсън и Джейсън Дей.

Тайгър Уудс е извън първите 15 за любителите на залози, но пък може да донесе добра печалба ако някой повярва в неговите сили.

Буба Уотсън спечели минагодишното издание на турнира като американеца има 2 титли и не крие амбициите си за още един успех на първия турнир от Големия шлем.