Нови разкрития за кандидата за собственик на "Левски" Джо Диксън. bTV се свърза с футболист на неговия клуб от осма английска дивизия - "Стейнс Таун". Защитникът Джошуа Лутър обяви, че бизнесменът не плаща на всички футболисти от тима обещаните възнаграждения.

Ден, след като пред bTV президентът на "Стейнс Таун" - Кевин Роуел, призна за вероятността Джо Диксън да придобие "Левски", днес футболист на тима разкри, че никога не е виждал Диксън.

Джошуа Лутър е защитник. Част е от "Стейнс Таун" от повече от година, като пред bTV заяви, че дадените обещания от собственика Джо Диксън не са били спазени.

"Ние не сме професионалисти. Въпреки това, дори и на слабите отбори в нашата дивизия плащат, макар и символични средства на своите футболисти. Средната заплата е около 70-80 паунда на мач", каза Лутър.

"Когато дискутирахме своите възнаграждения с нашия треньор, той ни обясняваше, че собственикът ни очаква спонсори. Чак след това можем да получим своите пари. Така нещата се отлагаха месец след месец. Никой от футболистите не е получавал възнаграждение – с изключение на тези играчи, които той познаваше лично."

"От разбраното от моите съотборници, мога да Ви уверя, че не чух много положителни неща за собственика на клуба. Никой не говори за него. Нямам представа колко от футболистите някога са го виждали. Той сякаш е призрак. Фигура, която ние не сме виждали. Преди да проведем интервюто, дори не му знаех името.", добави той.

Промяната на собствеността бе анонсирана от мажоритарния собственик Наско Сираков на 24 май, навръх 107-годишния рожден ден на "Левски". До днес той не е обявил името на инвеститора, като разкри единствено за мащабните му амбиции за покриване на дълговете, строеж на стадион и силен отбор. Клубът се намира в тежко финансово състояние и все още не е ясно дали ще получи професионален лиценз за новия сезон.