Тервел Пулев няма да може да се боксира на територията на щата Калифорния в следващите пет месеца заради счупена костица на лявата ръка. Според законодателството на щата, което се грижи за доброто здраве на спортистите, всеки боксьор, получил фрактура, се нуждае от минимум 180 дни за възстановяване. 

Тервел Пулев получи контузията на 24 март по време на мача си срещу американеца Мич Уилямс в зала "Хангара" в Коста Меса.

В сайта boxrec.com е отбелязано, че братът на Кобрата няма право да се бие в Калифорния до 19 септември 2019 година.

"Ние също ги попитахме каква е причината. Отговориха ни, че е заради счупването на ръката. Целта им е да предпазят боксьорите, за да може фрактурата да зарасне хубаво. Това е времето, което дават там. Няма никаква друга причина", каза Тервел Пулев пред "Тема Спорт".

В момента по-големият брат на Тервел - Кубрат, е с временно отнет лиценз за щата Калифорния заради станалата известна в цял свят целувка с репортерката Джени Суши. Американката и адвокатката й Глория Олред, която се е занимавала с редица дела за сексуален тормоз отвъд Океана, настояха за отнемане на лиценза на българския боксьор и определиха поведението му за "отвратително".

Пулев може да се състезава в други щати и в други страни, а окончателното решение на комисията в Калифорния ще стане ясно на 14 май. Тогава Кобрата трябва да се яви пред комисията, за да обясни действията си спрямо репортерката. Ако отговорният орган потвърди решението си, лицензът на Пулев ще бъде отнет за територията на САЩ.