Момичетата от националния отбор по художествена гимнастика на България се обърнаха към своите фенове, близки, но най-вече към своите конкуренти от най-засегнатите от коронавируса страни. От името на всички тях капитанките на индивидуалния отбор - Невяна Владинова, и на ансамбъла – Симона Дянкова, изказаха своята подкрепа и съпричастност към всички, които се намират в тежко положение заради световната пандемия.

"Знаем, че времената са трудни за всички ни и сме сигурни, че сте отговорни към близките си и спазвате необходимите мерки за сигурност! Съчувстваме искрено на най-засегнатите страни, молим се за хората, които се борят с вируса и се надяваме заразата да спре възможно най-скоро!", сподели в емоционално обръщение Дянкова.

Родните грации са добри приятелки с момичетата от отборите на Италия и Испания – двете европейски държави, в които положението е най-тежко в момента. Именно в тези страни "златните момичета" на България са радушно приети, а публиката никога не пропуска да покаже любовта си към тях.

"Посланието ни, разбира се, е отправено най-вече към нашата гимнастическа общност. Преди всичко ние сме едно семейство и сме приятели и затова сега е моментът, в който трябва да се подкрепим, да бъдем силни и единни. Изпращаме на всички от вас цялата си позитивна енергия и любов и най-вече към любимите ни Италия и Испания, защото всички знаем, че там в момента положението е най-тежко.", написа Владинова.

Дянкова разкри, че за отбора ни решението за отлагане на олимпийските игри е напълно правилно.

"Сигурни сме, че нито един спортист, нито един отбор няма да загуби онази искра, която пали огъня на желанието за победа! Токио ни очаква още по-обединен, готов да ни посрещне през 2021 година. Но по-важното сега е всички да сме един отбор, да пазим себе си и хората около нас. Нашият отбор изпраща много любов и положителна енергия на всички! Вярвайте в по-доброто утре!", призова световната вицешампионка от ансамбъла на Весела Димитрова.

bTV призовава: останете си вкъщи!