Огромен успех за българския хокей на лед. За първи път от 1976 година родни състезатели ще участват на олимпийски игри. Новината бе съобщена от Българската федерация по хокей на лед. 

В официалната международна ранглиста за разпределяне на квотите за младежките олимпийски игри в Лозана догодина Нино Томов е 10-и, а Мария Руневска е 70-а. Те ще участват в дисциплината 3 на 3 или крос айс, която се провежда на малко ледено поле. Отборите са сборни, с играчи от цял свят. Дисциплината е нова и ще дебютира на младежки олимпийски игри.

От международната федерация искат да наложат тази дисциплина и в бъдеще тя да влезе и в програмата на олимпийските игри. В Лозана 2020 нашите представители ще застанат рамо до рамо с канадски, руски, шведски, финландски и други силни играчи от страни, доказали се като лидери в хокея.

14-годишният Нино Томов е юноша на чешкия "Спарта" Прага. Той е внук на една от легендите на водната топка у нас Васил Томов. Негова баба е Светла Несторова - бивша националка по баскетбол, която дълги години защитава цветовете на "Славия".

Мария Руневска се състезава за "Славия".