Само за няколко часа билетите за дербито от последния кръг на Първа футболна лига между "Левски" и ЦСКА бяха разпродадени. Мачът ще се играе в неделя (26 април) на националния стадион "Васил Левски", а по трибуните ще могат да присъстват 4000 души - по 1000 на сектор.

Билетите са разделени поравно между двата тима, като по традиция "сините", като символичен домакин, ще заемат местата в секторите "А" и "Б". "Червените" ще са настанени във "В" и "Г". 

От "Левски" заявиха още вчера, че с предимство с билети ще се сдобият притежателите на абонаментни карти. По-малко от 1000 билета бяха пуснати в свободна продажба днес. Феновете можеха да се сдобият с тях, както от магазина на стадион "Георги Аспарухов", така и онлайн. Големи опашки нямаше, а към обяд билетите бяха свършили.

Снимка: bTV

Различно беше на стадион "Българска армия". "Червените" фенове можеха да се сдобият с пропуски само от касите в Борисовата градина. Опашките там започнаха да се оформят около 7:00 ч. сутринта. Стотици привърженици чакаха, но само малцина се сдобиха с билети. И там ценните хартийки свършиха за отрицателно време - по-малко от 2 часа.

Снимка: Станимира Атанасова

"Сини" и "Червени" фенове ще трябва да спазват строги мерки за сигурност на трибуните - да носят предпазни маски и да спазват дистанция от минимум 1,5 м. 

В края на октомври 2020 г. бяха въведени строги противоепидемични мерки, а на феновете беше забранено да присъстват на стадионите за мачовете. От тогава до вчера тази мярка не беше преразглеждана. 

Първият мач с публика от Първа лига е днешната среща между "Етър" и "Славия".