Напрежението между футболните "Славия" и "Етър" Велико Търново беше потушено. След като футболистът на "виолетовите" Гаетан Миси Мезу обвини вратарят на "белите" Светослав Вуцов в расизъм, двамата са провели телефонен разговор и са се помирили. Това се казва в изявление на двата клуба.

Мезу твърдеше, че на мача в неделя (25 април) е бил наречен "маймуна", докато синът на Велислав Вуцов отрече и призна, че се е обърнал към противниковия футболист със "симулант". 

Въпреки намеренията си, от "Етър" не сезираха Комисията по етика и феърплей, а от там заявиха, че няма поводи за продължаване на разследването и намира казуса за приключен.

Снимка: Lap.bg

Двамата засегнати футболисти са провели телефонен разговор и са се изяснили, потвърдиха и от двата клуба.

"Уведомяваме привържениците на двата отбора и футболната общественост у нас, че по тяхна инициатива футболистите от двата отбора - Светослав Вуцов ("Славия") и Гаетан Мезу ("Етър"), в телефонен разговор символично са си "стиснали ръцете" и са сложили край на размяната на реплики помежду си, дали повод за излишно напрежение в отношенията между тях и отборите им. Като професионални футболисти двамата са си пожелали успешни игри и добро представяне на "Славия" и "Етър" в предстоящата плейофна фаза на шампионата в елитната лига на България", се казва в съобщението.

Снимка: Lap.bg

И "Славия", и "Етър" попаднаха в групата, която трябва да се бори за оцеляване в елита след редовния сезон. Все още не е ясно дали изобщо някой клуб ще изпадне от Първа лига, тъй като от Българския футболен съюз заявиха, че ще увеличат бройката на тимовете от следващата кампания.