Спомняте ли си вратаря, чийто договор с шотландския "Ливингстън" бе подложен на гласуване чрез анкета в социалната мрежа "Туитър"? Е, развръзка има! Феновете решиха - Гари Мали остава в клуба. Но историята не спира дотук.

Близо 200 000 души дадоха своя вот в допитването на "Ливингстън". Те бяха категорични - 37-годишният вратар трябва да получи нов договор. Той е за срок от една година и вече е факт.

Оказва се, че Гари Мали работи в строителна компания, като съчетава тази професия с почасовите си задължения в клуба. По време на пандемията е повикан на стадиона на "Ливингстън", познат като "Спагетихад", да реши проблем с наводняването на игрището. Тогава предлага на помощник-треньора Дейвид Мартиндейл да даде заплатата му на някой от по-младите играчи.

И се ражда идеята за шеговитата анкета. Мартиндейл заявява, че ще дари по един паунд за всеки гласувал. Нещата обаче ескалират, след като не 200, а 200 000 дават своя вот.

Затова с Мали решават - вратарят ще дари първите си две заплати от новия сезон, а помощник-треньорът ще отговори със същата сума. Средствата ще са в помощ на болни деца.