Лионел Меси преживя много през 2020 г. След като единственият отбор, в който е играл на професионално ниво - "Барселона", се провали в Шампионската лига, той опита да си намери ново предизвикателство. Но от ръководството на каталунците не му дадоха да напусне.

А за капак на всичко, в Музея на восъчните фигури в Барселона показаха новата му статуя. Която не прилича на него, а на... доста от колегите му.

Да, фигурата е облечена с екипа на Меси в "Барселона" - с емблематичния номер 10. Той е изобразен в позата, в която празнува след попадение - с вдигнати показалци към небето.

Но в лицето... Нещо не е както трябва.

Снимка: Getty Images

Меси е доста по-блед от обикновено. Доста по... "квадратен".

Феновете веднага започнаха да го сравняват с други футболисти.

Най-много са предположенията, че са го объркали с Аарън Рамзи, който в момента се подвизава в "Ювентус" и е съотборник на "големия враг" на Меси - Кристиано Роналдо.

Снимка: Getty Images

Според други, статуята много прилича на вратаря на "Атлетико" Мадрид Ян Облак.

Снимка: Getty Images

Други откриват общи черти с новия му съотборник в "Барселона" Миралем Пянич.

Снимка: Getty Images

Гари Невил също е сред "заподозрените", че е позирал вместо аржентинеца.

Снимка: Getty Images

А някой дори споменават двойника на Меси - Реза Парастеш от Иран. Той успя да заблуди Икер Касияс. Защо да не го направи с хората, изработили новата восъчна статуя на аржентинеца?

Феновете веднага се сетиха за онази статуя на Кристиано Роналдо на летището в Мадейра. Португалецът също не приличаше на себе си!

Снимка: Getty Images

Въпреки че онзи провал е далеч от сегашния случай с Меси.