Линдзи Вон вероятно повече никога няма да кара на олимпийски игри, но няма никакво намерение да се откаже от подобряването на рекорда на Ингемар Стенмарк от победи в Световната купа.

33-годишната американка се нуждае от още само шест успеха, за да стане най-успешната състезателка както при жените, така и при мъжете в алпийските ски. В момента тя има 81 победи.

"Надявам се, че ще успея да го направя в рамките на следващия сезон, защото не смятам да се отказвам, преди да подобря рекорда, без значение колко болка изпитвам. Но наистина се надявам да е само един сезон, защото след това ще ми бъде много трудно", каза Вон.

"Ако все пак остана на пистата и след следващия сезон, може би ще помисля и за следващата олимпиада. Но всичко зависи от здравето ми. Мога само да гарантирам, че ще продължа да се боря за този рекорд", добави Вон.

"Тъжна съм, че това вероятно ще бъдат последните ми олимпийски игри. Аз съм състезател, а олимпийските игри са върха в нашия спорт. Обичам да бъда на старта, защото това е съвсем различно чувство и то ще ми липсва. Съзнанието ми все още ми казва, че мога да продължа, но тялото ми говори друго. Това ме ядосва, защото аз винаги искам да продължа", каза още олимпийската шампионка в спускането от Ванкувър 2010.

"Иска ми се да дам обещание, че ще карам още четири години и ще мога да се състезавам на най-високо ниво, но за съжаление не мога", завърши Вон.