Вечното дерби във волейбола между ЦСКА и „Левски” ще се играе без публика. Двубоят е насрочен за утре от 18:30 ч. в зала „Васил Симов”. „Червените” не желаят да рискуват евентуални безредици и сблъсъци между двете агитки в своето съоръжение.

Предлагаме ви пълния текст на съобщението, публикувано на официалния сайт на ВК ЦСКА и подписано от изпълнителния директор и треньор на клуба Александър Попов:

Скъпи Армейци,

През изминалата седмица ръководството на ВК ЦСКА проведе редица срещи с компетентните органи – СДВР и фирмата, която охранява нашата зала. Тъй като утрешния мач ВК ЦСКА – „Левски” се приема от СДВР като носещ особен заряд, с цел безпроблемното протичане на срещата, бе взето следното решение:

Зала „Васил Симов” ще бъде затворена за публика, не само за гостуващите, но и за феновете на ЦСКА. Ще бъдат допускани в залата само служебни лица.

Основната причина за това изключително тежко решение за ЦСКА е това, че зала „Васил Симов”, въпреки че в нея безпроблемно се е играло волейбол в продължение на 40 години, не отговаря на изискванията на „Наредбата за сигурността на спортните обекти и мерките срещу насилието и лошото поведение на зрители преди, по време и след провеждане на спортни прояви, организирани на стадиони и в спортни зали“.

Ръководството на ВК ЦСКА се опита и, доколкото му позволяват възможностите, ще продължи да полага усилия за изпълнение на предписанията,

ВК ЦСКА ще направи и невъзможното зала „Васил Симов“ да приема най-вярната публика в България – тази на ЦСКА.

Само ЦСКА!”