Волейболистите на "Нефтохимик 2010" станаха шампиони на България за трети пореден път. Пред собствена публика в залата в Бургас, възпитаниците на Николай Желязков постигнаха безапелационна трета победа в серията над "Хебър" и докараха до екстаз волейболните привърженици.

"Това говори, че си вършим работата прекрасно. Доволен съм, защото емоцията е уникална. Виждате пред каква публика! Емоцията, тръпката... невероятно е да станеш шампион пред собствена публика. Смятам, че след този тежък сезон заслужаваме, особено след показаното в последните 2-3 месеца. Ние сме най-добрият отбор в България!", заяви Теодор Салпаров, който съчетава постовете на либеро и спортен директор при шампионите.

Разпределителят Георги Братоев заяви, че би останал в тима и през следващия сезон. Той благодари на публиката за пламенната подкрепа и беше категоричен, че по-добрият отбор на финалите е победил.

"Хубаво е! Да видиш тази зала пълна е хубаво, красиво е. Започнахме тази година с много малко зрители в залата, всеки мач се пълнеше повече и повече. Това е една оценка за нашия труд, защото, каквато и титла да спечелиш, ако залата не е пълна, няма удоволствие от нея. След загубата на Купата се научихме, че трябва да бъдем един колектив, за да можем в трудните моменти да си помагаме. Направихме го и по-добрият отбор в момента спечели", каза той.