Волейболният ЦСКА ще изиграе домакинските си мачове срещу "Нефтохимик" от полуфиналния плейоф на първенството в Перник. 

Ръководството на "червените" не получи разрешение от Българската федерация по волейбол клубът да използва собствената си зала "Васил Симов" и вместо да прибегне до бойкот и неявяване за срещите, реши да наеме съоръжението в близкия до София град. 

Така на 29 и 30 март ЦСКА ще бъде домакин на "Нефтохимик" в зала "Борис Гюдеров" в Перник.

Ето и цялото съобщение на клуба, публикувано в сайта на "червените":

Уважаеми господа,

Ръководството на ВК ЦСКА взе решение домакинските срещи от полуфиналните плейофи между отборите на ВК ЦСКА и „Нефтохимик 2010“ (Бургас) да се проведат на 29.03.2017 г. и 30.03.2017 г. в зала „Борис Гюдеров“ в град Перник.

Изразяваме крайното си огорчение от решенията на отговорните фактори в БФВ и НВЛ, както и от липсата на феърплей от съперника ни.

На този етап ще спестим на волейболната общественост подробностите по случая, но заявяваме категорично, че наивното ни предположение, че нещо в отношението към ВК ЦСКА се е подобрило, напълно се изпари.

ВК ЦСКА спечели домакинското си предимство с честна борба. По независещи от нас причини, възможността да играем в зала, намираща се в град София ни бе отнета. Въпреки това ние няма да бойкотираме плейофите и ще продължим да се борим, защото смятаме, че шансовете ни срещу „дрийм тима“ от град Бургас остават.

                                                                     Председател на

                                                                        УС на ВК ЦСКА:

                                                                                         /Александър Попов/