Ръководството на Българската федерация по волейбол излезе с официална позиция след отвореното писмо на Инициативния комитет, който цели промяна в ръководството. 

След като част от шефовете на волейболните клубове заявиха, че преди Общото събрание на 20 декември, към част от клубовете са отправени заплахи и е оказван натиск, от БФВ отговориха, че тези твърдения са голословни и за тях няма никакви доказателства, а единствената им цел е да се нагнетява напрежение.

Ето и цялата позиция на федерацията:

"В открито писмо до медиите обявилият се за Инициативен комитет за промени в българския волейбол твърди, че върху волейболни клубове се оказва натиск преди Общото събрание, насрочено за 20 декември 2019 година. БФволейбол заявява категорично, че това са голословни твърдения, хвърлени в публичното пространство, без да са подплатени с нито едно доказателство и нито един конкретен пример. Те очевидно целят да нагнетяват напрежение във волейболната общественост.

Във връзка с това БФволейбол припомня, че в Република България съществуват съответните правоохранителни органи и приканва всеки клуб, върху който е оказван натиск, от каквото и да е естество, да сигнализира прокуратурата, като представи съответните доказателствени материали"