На виртуална среща Управителният съвет на Българската федерация по волейбол отмени решението на старото ръководство, което не позволяваше на състезатели под 21 години да осъществяват трансфери в чужбина.

Според решението от 11 юни 2019-а, бе спряно за срок от 3 години издаването на международни трансферни сертификати за всички състезатели до навършването им на 21 г. – включително на тези, които попадат под особено наблюдение. А трансферите на тези волейболисти щеше да става само след изрично разрешение от УС на БФ по волейбол.

"Това беше една от точките в предизборната кампания на екипа ми – обясни президентът Любо Ганев. – Радвам се, че я изпълнихме. Уважаваме правата на всички, които искат да се развиват. Федерацията пледира младите да играят във възможно най-добри отбори."

След днешната среща стана ясно, че България вече официално е кандидат за домакинство на световното първенство по волейбол за младежи през 2021 година.

"За нас това е голямо предизвикателство и съм сигурен в успеха ни. Пари от Министерството на спорта не се полагат. Затова се обръщам с апел към всички, които обичат младите - сега е моментът да се помогне. Тепърва предстоят разговори с партньорите ни, а очакваме да се присъединят и нови. Вече сме в контакт със световната централа (ФИВБ), за да знаем каква помощ може да очакваме оттам. Нашата цел обаче е основно родни партньори да ни помогнат да направим реалност един великолепен проект, благодарение на който за България ще се говори по целия свят", коментира Ганев.

bTV призовава: останете си вкъщи!