Жорже Мендеш и Мино Райола са може би най-известните футболни агенти в света. Двамата стоят зад повечето големи трансфери и си съперничат за върха в своята област.

По последни данни от февруари 2016 г. до януари 2017 г. английските клубове са платили 220 млн. паунда на агенти по сделките. Увеличението е с 38% спрямо същия период от миналата и по-миналата години.

Кой измежду Мендеш и Райола обаче има по-впечатляващи клиенти? Представяме Ви единайсетте на двамата суперагенти.

В единия ъгъл е Мино Райола, чиято атака е водена от Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку, а в другия - Жорже Мендеш, който разполага със страхотно трио в нападение - Кристиано Роналдо, Анхел Ди Мария и Фалкао.

В средата на терена ще се води свирепа и равностойна битка, но в отбрана предимството изглежда е на страната на португалския агент. Отаменди и Гарай са доста по-опитни и класни от дуото в центъра на защитата на Райола.

Италианецът може и да загуби този евентуален дуел. Нещо, което едва ли би го притеснило.

Райола е агентът прибрал най-голяма сума след трансфер на играч. Преминаването на Пол Погба от "Ювентус" в "Манчестър Юнайтед" му е донесло внушителните 41 млн. евро. Предполага се, че в договора по рекордния трансфер има клауза, според която Мино ще вземе и 50% oт бъдещ трансфер на френския национал.