Президентът на мъжкия волейболен "Левски" Владимир Николов има амбиция за създаване и на женски отбор. Идеята идва след закриването на "синия" клуб, който в последните години се финансираше от бившия президент на федерацията - инж. Данчо Лазаров.

"Обмисляхме създаването на женско направление от септември. За съжаление, коронавирусът ни накара да преосмислим и да отложим плановете си с една година. Сега ще имаме нови срещи, на които да обсъдим ситуацията.", каза Николов пред bTV.

Николов коментира и евентуална промяна на решението им. "Това, което със сигурност знам е, че не е хубаво да има два отбора "Левски", които се борят един срещу друг, въпреки че има два отбора "Славия" при подрастващите... не е това целта и това не е, което ние искаме.", сподели бившият волейболист.

Президентът на българската федерация – Любомир Ганев, смята, че взетото решение е на емоционална основа и е въпрос на време да бъде променено.

"Аз съм напълно сигурен, че това ще е временно, максимум да е 1 година, тъй като и при мъжете и при жените "Левски" и ЦСКА са школи, които винаги са захранвали националните отбори. Там, където е текло, пак ще тече, но нека в крайна сметка те да си решат. Аз казах и на Любка Дебърлиева, че това, което трябва да бъде направено като помощ от българската федерация, ще бъде – не само за "Левски" и за всеки друг клуб.

Ганев коментира изненадващото решение на тима, който има 29 титли от родното първенство и 27 триумфа в турнира за Купата на България.

"Не знам къде са разминаванията. Да, има повече хора в управлението от "Марица", но това е, защото те са клуб за пример за това как се развива волейбол. Логично е да поканиш хора, които разбират от това нещо. Мисля, че това всичко е временно и ще отшуми." 

По-рано днес федерацията подписа договор за третото издание на "Скаут лига". На събитието присъстваха легендите Пламен Константинов, Евгени Иванов, Владимир Николов, Тони Зетова и Мила Кьосева.