966 дни след последния си мач, вратарят Владислав Стоянов се завърна на футболния терен. Стражът успя да се възстанови от тежка контузия на коляното и да изиграе пълни 90 минути за "Лудогорец 2" срещу "Хебър" при загубата с 0:3 във Втора лига.

След срещата Стоянов заяви пред bTV, че вече е забравил тежкия период от близо 3 години, в които беше извън футболния терен.

"Вече съм го забравил. Миналото - било лошо, било хубаво, не можем да го върнем и да го променим. Във всяка една ситуация човек трябва да влага позитиви. Аз винаги намирам и в най-лошото нещо нещо позитивно. Трябвало е така да стане, може би е за добро. Изобщо не се връщам назад. Какво можело да бъде, как можело, защо можело - станало е, минало е. Фокусът ми е напред, да бъда здрав и да радвам феновете и самия себе си с изявите на терена", заяви Стоянов.

Снимка: facebook.com/pfcludogorets1945

"Наистина се чувствах все едно за първи път играя футбол изобщо. Наистина чувството беше много приятно, напрежението беше много голямо, но се радвам, че успях да се завърна на терена. Независимо от головете, радостен съм, че успях да изиграя мача, да се чувствам добре и чисто физически да завърша мача здрав, без проблеми", каза още той.

Пред bTV вратарят заяви, че най-голяма подкрепа в трудния момент му е оказала любимата жена, както и ръководството на "Лудогорец".

"Дори докторите се учудиха на моята упоритост и воля, но аз съм позитивен човек и винаги съм гледал позитивното. Казах им още първия ден, че ще се завърна. Това, което ми даваше сили, определено е жена ми, която беше до мен при всяка ситуация. Също така искам да благодаря на ръководството на "Лудогорец" и на собствениците, които не са ме оставили и за един ден. Във всеки един момент някой от ръководството ми е звънял, помагал с каквото може. Не съм оставен на произвола на съдбата, така че им благодаря. Също така на моите приятели, които ме подкрепиха. И на тях искам да благодаря. Това ми даваше сила да продължа напред и да се завърна, тъй като за мен футболът не е само работа, а страст. Футболът е една игра и аз отново искам да изпитвам удоволствието от нея", каза той.

Стоянов сподели, че няма големи очаквания при завръщането си, но целта му е отново да облече фланелката на "Лудогорец" за мачове в елита.

"Коментирали сме с ръководството, с треньорския щаб на първия и втория отбор. Пред мен перспективата е до зимата да изиграя максимален брой срещи. Ако съм в добро състояние, да се намери и мач за първия отбор. След това да направя една силна подготовка и да имам реален шанс да се боря за място. Времето ще покаже. Важното е да бъда здрав и да се чувствам добре"