Капитанът на националния ни отбор по художествена гимнастика индивидуално Невяна Владинова слага край на състезателната си кариера и ще бъде втори вицепрезидент на родната федерация. Това бе обявено след първото заседание на новия Управителен съвет на БФХГ.

Причината за отказването на Владинова е тежка травма във врата.

Първа точка от дневния ред на заседанието, провело се онлайн заради пандемията с коронавирус, беше обявяването на екипа на президента на БФХГ Илиана Раева за новия четиригодишен олимпийски цикъл.

След това Раева представи пред членовете на УС любимката на всички, очарователния ни капитан на индивидуално жени Невяна Владинова. Тя съобщи, че поради тежка травма във врата, Неви преустановява спортната си кариера и е изразила желание да работи в БФХГ. Мечтата на красавицата е някой ден да бъде успешен ръководител и иска да се учи и да трупа опит.

Раева е провела дълъг разговор с нея, харесала е решимостта ѝ и смелостта да заяви как иска да продължи пътя си и ѝ предлага да стане втори вицепрезидент на БФХГ. 

“Благодаря на Илиана Раева за подкрепата и готовността ѝ да ми помага в пътя, по който поемам. Оттук нататък ще благодаря с действия!”, това заяви Владинова пред Управителния съвет.

"Харесвам хора, които смело се заявяват! Неви има не само желание, но и качества, които може да развива и един ден да бъде отдаден и прекрасен ръководител. Ще ѝ помагам и ще се радвам да наблюдавам развитието ѝ, в което не се съмнявам. Трябва да се дава път и помощ на младите. Да имат поле за изява, защото тяхната енергия и младост може да бъде много полезна.", каза президентът на БФХГ Илиана Раева.