Стана ясна причината за вдъхновената игра на "Залцбург" през второто полувреме в мача срещу "Ливърпул". След изоставане с 1:3 до почивката, австрийският тим излезе на терена за вторите 45 минути като коренно различен отбор и изравни резултата в 70-ата минута с попадения на Минамино и Арлинг Холанд.

След като се съвзеха от първоначалния шок играчите на Юрген Клоп стигнаха до победата с гол на Мохамед Салах.

Официалният "Ютуб" канал на австрийския шампион разпространи клип от случилото се в съблекалнята на полувремето. Американският треньор на "Залцбург" Джеси Марш дава пламенна реч и със смесица от немски, английски и малко нецензурни думи напомня на футболистите, че трябва да се борят и да покажат на какво са способни. 

"Колко нарушения извършихме? Може би две? Това не е ш***н приятелски мач, това е Шампионската лига! Трябва да играем по-кораво. Бъдете по-безмилостни срещу Ван Дайк. Играем с твърде много респект. Твърде много респект! Дали са силни? Да! Но това не означава, че трябва да се държим мило с тях, да не ги фаулираме или пък да не се борим. Момчета, те трябва да ни почувстват! Те трябва да разберат, че ние сме тук, за да се съревноваваме, а не просто да опитваме стилово да играем като тях. Ние дойдохме тук, за да играем футбол!", заявява 45-годишният Марш.

"Ще говорим за тактики, но когато стъпим на терена с повече увереност и воля. Сега сме ние срещу тях! Нека покажем воля и да се борим. Видяхме, че са силни, но ние можем да се справим по-добре и да вдъхнем живот на нашата игра. Всичко е въпрос на увереност и физика. Не са толкова опасни при статичните положения. Хайде, има какво повече да покажем!", завършва речта си Марш, който е първият американски треньор, класирал тим в групите на Шампионската лига.