Виваком ще бъде новият основен акционер в Левски, съобщи Тръст Синя България. Телекомуникационният гигант ще е основен гарант за бюджета за следващия спортно – състезателен сезон.

На официалния сайт на фенската организация Тръст Синя България беше публикувано съобщение, във връзка с проведеното извънредно заседание на Управителния съвет на Левски в сряда.

Ето какво гласи то:

"На 06.07.2016г. беше проведено извънредно заседание на УС на ПФК Левски, участие от тръст “Синя България” взеха председателят Илия Козарев и членът на УС на „Синя България“ Петър Ганев.

Заседанието беше с дневен ред от една точка – разглеждане на бюджета на клуба за следващата година. Най–важното, което трябва да се отбележи, е че получихме категоричен отговор от страна на Виваком, че до края на месец юли ще започнат вноските по увеличението на капитала на ПФК „Левски“ АД, а в срок от една година ще бъде внесена пълната сума. По този начин Виваком ще стане акционерът с най-голям дял в клуба, така ще бъде осигурен и бюджета за следващия спортно – състезателен сезон.

Бюджета беше приет единодушно, без възражения."