Ръководството на Висшата сформира екип от бивши и настоящи футболисти, с които възнамерява да се бори срещу расизма по стадионите. Темата е особено актуална напоследък. През последните няколко месеца английски футболисти бяха обект на расизъм по време на мачове в първенството, както и в срещи от европейските квалификации.

Най-пресният пример е от преди няколко дни в София, когато мачът на стадион "Васил Левски" между националните отбори на България и Англия бе прекъсван на два пъти заради расистки скандирания на българските фенове срещу играчите на Гарет Саутгейт.

Затова Висшата лига създаде т. нар. консултативна група от представители на BAME (black, asian, and minority ethnic) – тъмнокожи, азиатци и етнически малцинства.

В тази група заедно с мениджъра на "Донкастър Роувърс" се включват играчите Дарън Мур, Уес Морган, Рахим Стърлинг, Тами Ейбрахам, Трент Алекзандър-Арнолд, Хюн Мин Сон, Теему Пуки, Джордан Пикфорд, Калъм Уилсън и др.

Те ще дават съвети на футболните власти, а също така ще се снимат в рекламни клипове в рамките на кампанията No Room For Racism (Няма място за расизъм).

Първият клип бе пуснат преди няколко часа, а участниците в него призовават всеки, който стане свидетел на расизъм, да докладва на съотвените органи.