Капитанът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Виктор Йосифов заяви, че никой все още не е поставял конкретна цел пред тима относно предстоящото световно първенство, на което страната ни ще бъде домакин заедно с Италия. Централният блокировач сподели, че това може да се окаже последното му голямо първенство с националната фланелка.

"Поредното световно първенство, но може да се окаже у последно. Очаквам да се подготвим добре и всеки един да даде максимума от себе си, за да излезем с чиста съвест след края на това световно", каза Йосифов.

"Аз лично имах време да си почина. Като цяло, не бях особено затормозен. Мина това време, когато се вайках и приемах навътре нещата след някоя загуба. Общо взето, това, което е минало, се забравя и гледаме напред.", добави той.

След два дни отборът заминава на лагер в Белмекен, където ще протече основната му подготовка за предстоящия през септември шампионат на планетата.

"Да чукна на дърво, да, здрав съм. Нямам някакви сериозни проблеми. Започваме подготовка. Важно ще бъде да направим колектив и да играем заедно като отбор, да си помагаме. С всички тези контузии голяма част от класата на отбора се отслаби. Това ни е един от шансовете – да изградим добър колектив, който да ни помогне в мачовете."

"Това, че мачовете ще са в България, е една мотивация, един плюс. Публиката във Варна се доказа като най-добрата у нас. Това ни мотивира. В трудни моменти ще ни помогне да намерим сили и да играем добре."

"Конкретна цел? В момента още никой не е поставял цели. Естествено, ще е страхотен успех, ако успеем да влезем в топ 6."

"Имам някакви идеи относно бъдещето си в националния тим, защото тялото ми дава ясни сигнали, че не може да издържа на този ритъм. През последните 10 години съм, общо взето, без почивка. Не съм пропускал първенства, национални отбори и шампионати. Колкото и да имам желание да съм тук и да играя, в един момент отказването е неизбежно. Ще видим, нека свърши световното."

"Мисля, че имаме предостатъчно време, плюс това ние сме заедно с тези момчета и от предишни години. Смятам, че не проблем. Считам ни за добър колектив. И по време на Лигата на нациите имаше добра атмосфера в отбора, затова вярвам, че няма да има проблеми.”

"Безспорно. всички тези контузии откриват пред младите един страхотен шанс. Аз си спомням, когато бях млад навремето, че много трудно се получаваше повиквателна за националния отбор. Има хора, които едва ли са мечтали да бъдат тук, но са тук поради някакви обстоятелства. Трябва да грабнат този шанс, ако искат да се занимават с волейбол. Като цяло смятам, че има израстване. По време на Лигата на нациите имаше шанс за доста от младите момчета да играят. Това е полезно за тях и за българския волейбол", завърши Йосифов.