Феновете на "Левски" няма да могат да заемат местата по трибуните на стадион "Георги Аспарухов" за реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу хърватския "Хайдук", но ще подкрепят любимците си на метри от зеления терен - пред видеостена, монтирана пред сектор "А".

Националният клуб на привържениците на "сините" излезе с официално съобщение на своя сайт, в което подканва феновете да подкрепят тима, но и да внимават с поведението си, тъй като действията им ще бъдат третирани като част от срещата и ще подлежат на санкции.

В четвъртък (13 юли), двата тима изиграха първата среща помежду си, която завърши с победа 1:0 за домакините от "Хайдук". Мачът беше предшестван от сблъсъци между двете агитки, след които бяха подпалени български автомобили, а част от "сините" фенове бяха задържани.

Ето и цялото съобщение на фенклуба на "Левски":

Левскари,

съобщаваме ви важна информация за реванша срещу "Хайдук" (Сплит). Моля, прочете текста докрай!

Както ви е известно, сме наказани за мача в четвъртък. Затова ПФК "Левски" ще постави видео стена пред Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов ", за да можем да подкрепим отбора от непосредствена близост. НКП прави организация за гледане на мача по този начин, като това е отговор и на многото запитвания, които получихме последните дни.

Тук правим важно уточнение към всеки, който смята да дойде пред сектора. Всички действия там по време на мача ще се третират от УЕФА като част от срещата. Тоест, при всякакви забранени прояви - пиротехника, бомби, расистки скандирия и знаци, емблеми, знамена, клубът ни ще бъде наказан, сякаш това се е случило на трибуните.

ВАЖНО: "Левски" се намира в случай на "рецидив" и следващото наказание е изваждане от европейските клубни турнири за 2 години!

Понеже срещата с "Хайдук" се води високо рискова, ще има специален офицер на УЕФА (цивилен), който ще обикаля преди и по време на мача, и ще следи за забранени символи и знаци! Молим ви да помислите за евентуалните последствия!

И още една важна организация! НКП ще подкрепи първия отбор на "Левски" преди реванша с хърватите. Ще посетим тренировката в сряда от 18:30 ч., като ще влезем само за първите (открити) 10 минути. След това достъпът ще бъде ограничен от клуба! Елате, за да дадем кураж на футболистите ни!

Само Левски!