Нова технология ще следи за коректното спазване на правилата в тениса. Видеоповторенията ще бъдат въведени по време на младежките финали на ATP в Милано, които ще се изиграят от 6 до 11 ноември.

Системата ще бъде използвана, когато има съмнение дали топката е ударила корта два пъти, дали играчът е докоснал мрежата и дали е играл с топката, преди тя да мине в неговото поле. 

Спорните ситуации ще се излъчват на таблета на съдията и на екран в залата. 

"Виждаме, че технологиите стават все по-съществена част от спорта и тенисът не трябва да се различава", заяви президентът на Асоциацията на професионалните тенисисти Крис Кермоуд.

Системата за видеоповторения ще бъде използвана при обжалване от страна на играчите. Те могат да предявяват претенции неограничен брой пъти.

Младежките финали на АТР са турнир, на който играят най-добрите тенисисти за сезона до 21 години. В турнира по традиция се използват нововъведенията за първи път. През миналата година системата "ястребово око" следеше за грешки вместо съдии на линиите. Играчите можеше да комуникират с треньорите, а часовник измерваше времето за сервис.